Сьогодні ціни на овочі, порівняно з минулорічними, знизилися на 21,1%, повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

Зокрема, за його словами, на 15,6% впала ціна на цибулю, на 13,3% подешевшали тепличні томати, на 12% - буряк і на 8,5% знизилася в ціні картопля.

За словами міністра, цьому сприяв високий врожай овочів і збільшення потужностей для їх зберігання протягом року.

«Українці мають бути максимально забезпечені овочами власного виробництва. Тому уряд і Міністерство аграрної політики та продовольства приділяють цьому питанню особливу увагу, як одній зі складових продовольчої безпеки. На сьогодні в Україні триває щотижневий моніторинг цін на продукти харчування на місцевих оптових і роздрібних ринках. І згідно з даними за станом на минулий тиждень ціни на овочі знизилися на 21,1% у порівнянні з аналогічною датою попереднього року», - зазначив Присяжнюк.

Міністр поінформував, що на 15,6% знизилася ціна на цибулю (до 1,84 грн/кг), на 13,3% подешевшали тепличні томати (до 16,79 грн/кг) та на 1,1% - морква (до 2,71 грн/кг), на 12,5% (до 2,24 грн/кг) буряк і на 8,5% подешевшала картопля (до 1,82 грн/кг).

«В Україні зростає виробництво овочів. І відповідно, їх споживання громадянами за останні два роки збільшилося на 17%. Разом з тим, зростають обсяги потужностей зберігання овочів», - сказав він.

Також глава відомства нагадав, що завдяки підтримці держави тільки торік введено в експлуатацію 19 овочесховищ, а це 13 тисяч тонн додаткових ємностей. До 2015 року передбачається збільшити ємності ще на 550 тисяч тонн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

195