Латвія підтримує і готова допомагати Україні в євроінтеграційних прагненнях. Про це сказав Президент Латвії Андріс Берзіньш під час зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем сьогодні в Києві.

Він зазначив, що Україна є важливим партнером для Латвії, і його країна повністю підтримує прагнення України щодо вступу до ЄС.

Берзіньш висловив готовність не тільки давати поради, але й допомагати адаптації українського законодавства до європейських стандартів.

У свою чергу Янукович назвав цей рік вирішальним для інтеграції України в Європейський Союз.

Він висловив сподівання, що цього року у Вільнюсі Україна зможе підписати з ЄС Угоду про асоціацію та про зону вільної торгівлі.

Як повідомляв ForUm, текст Угоди про асоціацію Україна-ЄС може бути направлений в Раду ЄС вже ранньою весною, сподівається європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле.

Президент Віктор Янукович ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 12 березня 2013 «Про невідкладні заходи щодо європейської інтеграції України».

Раніше Янукович заявив на саміті в Брюсселі, що українська влада докладе максимум зусиль для підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Нагадаємо, лідери Євросоюзу за підсумками останнього саміту Україна-ЄС заявили, що очікують більшого прогресу від української влади у справі виконання умов для підписання Угоди про асоціацію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

318