Голова Верховної Ради Володимир Рибак заявляє, що Україна робитиме все для того, щоб мати нормальні відносини з Російською Федерацією.

«Якщо ми говоримо про економіку сьогодні, то наш ринок перебуває в Росії... і ми будемо все робити, щоб із сусідом у нас були нормальні відносини, щоб ми їздили один до одного в гості, щоб наш товар брала Росія. Це стратегічний партнер», - сказав Рибак, виступаючи перед робітниками Запорізького заводу феросплавів, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Він нагадав, що українська сторона розглядатиме окремі положення взаємодії з Митним союзом.

«Те, що вигідно буде Україні, те, що вигідно буде для людей, ми будемо приймати рішення, ми будемо співпрацювати в економіці, в тому числі на регіональному рівні», - зазначив спікер.

Як повідомляв ForUm, Росія пропонує Україні вступити до Митного союзу, що дозволить знизити ціну на природний газ, що закуповується в РФ. Україна сподівається на підписання угоди про асоціацію і ЗВТ з Євросоюзом і пропонує секторальну співпрацю з МС за формулою «3 +1», але Росію це не влаштовує.

13 грудня 2012 р. Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна має приєднатися до деяких положень Митного союзу.

16 січня п.р. прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв сказав, що Митний союз і Єдиний економічний простір відкриті для вступу інших країн СНД, але тільки на повноправній основі, і зазначив, що нові учасники повинні підписати всі інтеграційні документи, а не їх частину.

На початку лютого посол РФ в Україні Михайло Зурабов заявив, що українська і російська сторони знайшли можливість перегляду ціни на газ для України без її вступу до Митного союзу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

174