За дорученням урядів України, Республіки Польща та Республіки Білорусь керівники прикордонних відомств Микола Литвин, Домінік Трач та Олександр Боєчко підписали Угоду про точку стику державних кордонів, повідомили в прес-службі Державної прикордонної служби

Основною метою підписання Угоди стало договірно-правове оформлення державного кордону в районі точки стику трьох держав і створення умов для забезпечення режиму державного кордону

З підписанням цієї Угоди договірне оформлення українсько-польського кордону буде завершено в повному обсязі. Що стосується кордону з Білоруссю, то українська сторона розраховує, що після підписання Угоди, а також набуття чинності Договором між Україною і Республікою Білорусь про державний кордон, почнеться процес демаркації спільної ділянки кордону.

«Сьогодні ми завершили роботу з позначення лінії українсько-польського державного кордону на місцевості, а також одночасно дали старт такій роботі на українсько-білоруському кордоні», - зазначив у своєму виступі головний прикордонний уповноважений України Микола Литвин.

Угода передбачає в тримісячний термін з дати набуття створити спільну українсько-білорусько-польську комісію для позначення точки стику кордонів на місцевості та підготовки підписання необхідних документів. Точка стику кордонів буде позначатися на місцевості прикордонним знаком «Буг».

«Вже традиційно і білорусько-український, і українсько-польський кордони є кордонами взаємовигідного співробітництва і дружби. Переконаний, що кордон не розділить наші народи, а стане лише перешкодою протиправної діяльності», - підкреслив Микола Литвин.

Під час зустрічі головні прикордонні уповноважені України, Білорусі та Польщі обговорили актуальні питання співробітництва між прикордонними відомствами країн, обмінялися інформацією про обстановку на спільних кордонах і тенденціями його розвитку. Вони підтвердили високий рівень взаємодії та послідовність дій у сфері забезпечення прикордонної безпеки в регіоні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

230