Державна служба з надзвичайних ситуацій завчасно передислокує техніку до місць можливих ускладнень погодних умов. Про це повідомляє прес-служба ДСНС.
 

За даними Гідрометеоцентру, у зв'язку з переміщенням через територію західних областей активного циклону 15 березня у Волинській, Рівненській, Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській, Чернівецькій та Закарпатській областях очікується різке погіршення погодних умов. Зокрема, очікуються сильні снігопади, хуртовини, посилення швидкості вітру 17-22 м/с, місцями 25 м/с, снігові замети, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь, у Карпатах дуже сильні снігопади. Протягом 16-17 березня в західних областях очікується похолодання зі зниженням мінімальної температури повітря до 10-16° морозу.

На головних автомобільних дорогах західних областей, гірських перевалах Карпат у місцях прогнозованого утровення транспортних заторів (спуски, підйоми, складний рельєф місцевості) передбачено чергування автомобільних тягачів, спеціальної аварійно-рятувальної техніки для забезпечення безперебійного руху транспорту і розгортання пунктів обігріву для надання допомоги людям та попередження випадків переохолоджень.

«Такий формат підготовки до ускладнення погодних умов застосовується вперше з метою скорочення часу та підвищення ефективності реагування на можливі надзвичайні ситуації», - йдеться в повідомленні.

Всього до виконання завдань з протидії стихії приведені в готовність близько 300 чол. особового складу, більше 90 од. техніки та 17 пунктів обігріву, в тому числі: 40 автотягачів, 10 од. важкої інженерної техніки, 10 спеціальних аварійно-рятувальних автомобілів та 30 пересувних електростанцій.

Для координації дій залучених сил у Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Тернопільській та Чернівецькій областях розгорнуті оперативні штаби ДСНС.

Як повідомляв ForUm, з 15 березня в Україні очікується істотне погіршення погодних умов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

297