Вітчизняні молочні продукти здатні повністю замінити аналогічну імпортну продукцію на українському ринку. Про це прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив під час відвідування одного з молочних підприємств у Київській області.


«Ми цілком здатні повністю замінити своїми продуктами весь імпорт, який поки присутній на нашому ринку», - сказав Азаров.

Він зазначив, що у розвитку молочної галузі є ціла низка диспропорцій, які необхідно усувати. Зокрема, така ситуація пов'язана з тим, що за останні 20 років в Україні різко впало виробництво молока, передає «УНІАН».

Азаров зазначив, що це призвело до того, що виникли диспропорції між рівнем закупівельних цін і рентабельністю молочного виробництва.

«Завдання - знайти компроміс між ціною товару, щоб він був доступний, а з іншого, - щоб виробник розширював виробництво, будував нові заводи», - вважає Азаров.

Глава уряду підкреслив, що багато молочних продуктів є соціально значимими, і держава регулює ціни на них, що також, за словами Азарова, необхідно враховувати при розвитку молочної галузі.

Як повідомляв ForUm, прем'єр міністр України Микола Азаров упевнений в зростанні української економіки у 2013 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

393