Текст Угоди про асоціацію Україна-ЄС може бути направлений в Раду ЄС вже ранньою весною, сподівається європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле

«Європейська Комісія працює над текстом. Я очікую, що ранньою весною ми зможемо направити (документ) до Ради з відповідним запитом і також рекомендаціями», - повідомив він у середу, 13 березня в Страсбурзі на пленарному засіданні Європейського парламенту.

Фюле знову підкреслив важливість цього документа, який «не зона вільної торгівлі і не тільки гео-стратегічного виду угода».

«У випадку з Україною - що ми завершуємо - це Угода не тільки про політичну асоціацію, але і про економічну інтеграцію. Угода, яка приведе Україну ближче до ЄС, поступово приймаючи Україну на єдиний ринок ЄС», - пояснив європейський комісар.

Угода про асоціацію Україна-ЄС була парафована сторонами у 2012 році. Технічна звірка проекту Угоди вже завершена і, у відповідності з практикою сторони здійснюють офіційний переклад документа на українську мову і всі мови країн-членів ЄС, після чого його чекає підписання і ратифікація, передає «Інтерфакс-Україна».

Київ очікує підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, яка включатиме створення зони вільної торгівлі, на саміті Східного партнерства в листопаді 2013 року у Вільнюсі.

У ЄС також озвучили таку можливість, однак звернули увагу української сторони на необхідність здійснення низки реформ. Зокрема, йдеться про удосконалення виборчого законодавства, вирішення питань, пов'язаних з виборчим правосуддям, проведення реформ у рамках порядку денного асоціації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

261