Інтронізація (сходження на престол) нового суверена Ватикану і глави Римсько-католицької церкви Франциска пройде 19 березня. Про це заявив глава Служби друку Святого Престолу падре Федеріко Ломбарді.

За наявною інформацією, у Ватикані з нагоди церемонії очікується більше 160 зарубіжних делегацій як церковного, так і державного рівня.

Учора новий Папа привітав віруючих і підніс молитву за Бенедикта XVI.

«Брати і сестри, добрий вечір! Ви знаєте, що на конклаві вибирали єпископа для Риму. Мої брати-кардинали знайшли його на краю Землі. Спасибі, і в першу чергу хочу піднести молитву за нашого «почесного Папу», - сказав Франциск з балкона собора Святого Петра, передає «ІТАР-ТАРС».

Новий Папа Римський Франциск - людина бездоганної репутації, близька до простого народу. Такими спогадами поділився Гільєрмо Марко, колишній офіційний представник архієпископа Буенос-Айреса Хорхе Маріо Бергольо, обраного главою Римсько-католицької церкви

За його словами, він жив «у невеликій кімнаті при кафедральному соборі» і ніколи не користувався послугами особистого секретаря і сам займався плануванням свого порядку денного. «Будучи архієпископом Буенос-Айреса, він відвідував храми, подорожуючи на автобусі або метро, ​​- розповідає його колишній представник. - Крім того, вражає його близькість до народу: він завжди відвідував трущоби будинків, у Чистий четвер обмивав ноги біднякам, відвідував ув'язнених у в'язницях і ВІЛ-інфікованих в лікарнях».

Гільєрмо Марко вважає, що новий Папа Римський має «бездоганну репутацію». За його спогадами, життя Хорхе Маріо Бергольо «просте і строге, зодня він прокидається о 5:30 і починає ранок з молитви». Навіть його прибуття в Рим було скромним: він прилетів сам зі своєю валізою.

Вибір папського імені для Бергольо став далеко не випадковим, оскільки він з шануванням ставиться до життя Святого Франциска Ассизького, який також служить прикладом аскетичного ідеалу. Крім того, останньому теж «випало жити в період кризи, яку переживала Церква», підкреслив Гільєрмо Марко.

Як раніше повідомляв ForUm, новим Папою Римським обраний аргентинець, архієпископ Буенос-Айреса Хорхе Маріо Бергольо.

У першому і другому турах голосування конклав не зумів обрати нового Папу Римського.

Необхідність у виборах нового понтифіка виникла після того, як папа Римський Бенедикт XVI оголосив про своє зречення. Він склав свої повноважень 28 лютого 2013 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

473