У Києві збільшилася кількість нетверезих водіїв маршруток. Про це повідомляє прес-служба УДАІ столиці.

Зокрема, з початку березня співробітники столичної ДАІ виявили чотирьох нетверезих водіїв маршруток, тоді як протягом минулого року було виявлено лише двох.

Ці порушення були зафіксовані в рамках цільових профілактичних заходів, спрямованих на виявлення порушень на пасажирському транспорті, які почалися 1 березня і триватимуть до кінця місяця, повідомили в прес-службі.

Так, за 12 днів співробітники ДАІ Києва виявили суттєві недоліки в організації роботи пасажирського транспорту. Під час перевірки інспекторами ДАІ було оглянуто 958 транспортних засобів. З них 93 визнані технічно несправними, а 39 машин зняли з лінії, заборонивши їх подальшу експлуатацію до усунення виявлених недоліків. Найбільш поширені порушення - установка в салонах автобусів додаткових пасажирських сидінь та блокування аварійних виходів. Крім того, зафіксовано чимало випадків, коли машини виїжджали на лінію зі зношеними шинами, тріщинами на лобовому склі, несправними світловими приладами.

У ДАІ зазначають, що все це свідчить про необхідність кардинального поліпшення стану водійської дисципліни на пасажирському транспорті. Це підтверджують, зокрема, і такі показники - під час проведення профілактичних заходів інспектори ДАІ зафіксували 552 порушення Правил дорожнього руху, допущені водіями автобусів. Крім того, водії цієї категорії допустили 116 порушень правил під час висадки - посадки пасажирів. До адміністративної відповідальності за перевищення швидкості руху залучені 54 водії, за відхилення від встановленого маршруту - 172.

Також погіршенню дисципліни водіїв, і зокрема перевізників, безумовно, сприяє і те, що законодавці скасували дорожні листи. Тому інспектори ДАІ на лінії навіть не можуть знати, скільки часу перебуває водій на лінії, чи проходив він медичний огляд перед виїздом, чи перевірявся технічний стан машини.

Через ці недоліки два перевізники вже позбавлені ліцензій на надання послуг з перевезення пасажирів. Крім того, ДАІ для відповідного реагування направила 21 розпорядження в інстанції, які здійснюють контроль над роботою перевізників. Робота в цьому напрямку триває.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

220