Міліція відкрила кримінальне провадження за фактом смерті Миколаївського міського голови Володимира Чайки. Про це повідомив перший заступник начальника УМВС України в Миколаївській області, начальник слідчого управління Олександр Мірошниченко.

Необхідно зазначити, що в міліції, по суті, відмовилися відповідати на запитання про проведення судмедекспертизи тіла мера і наявності в момент смерті в його крові алкоголю.

Разом з тим заступник начальника Миколаївського УВС заявив, що слідчий, у провадженні якого знаходиться кримінальне провадження, вважає неможливим розголошення будь-якої інформації щодо обставин смерті Чайки, посилаючись на те, що це є таємницею досудового розслідування, повідомляють «Українські новини».

Як уточнили в центрі громадських зв'язків Миколаївського обласного управління міліції, кримінальне провадження було відкрито за ч.1. ст. 115 Кримінального кодексу України («Навмисне вбивство»). Частина перша ст. 115 КК України («вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині») передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що причиною смерті Чайки могло стати вживання алкоголю, яке призвело до повторного інфаркту. Але і в миколаївській мерії, і в обласному управлінні охорони здоров'я досі офіційно не заявили, що саме показав розтин.

Як повідомляв ForUm, міський голова Миколаєва Володимир Чайка помер ввечері 2 березня на 64-му році життя.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

449