З березня в Україні підвищать страхові виплати потерпілим на виробництві та членам їхніх сімей. Про це повідомила міністр соціальної політики України Наталія Королевська за підсумками засідання уряду.

За її словами, це рішення спрямоване на посилення соціального захисту осіб, які постраждали на виробництві.

«З березня 2013 року щомісячні страхові виплати потерпілим на виробництві зростуть на 14,9%. А середній розмір виплат зросте на 180 грн. - з 1210 до 1390 грн. На ці цілі у 2013 році потрібно майже 500 млн. грн.», - сказала вона, повідомляють «Известия в Украине».

Відповідне підвищення, за словами міністра, торкнеться більше 300 тисяч шахтарів-інвалідів, а також інших потерпілих на виробництві та членів їхніх сімей.

Окремо Королевська зазначила, що прийняті сьогодні соціальні рішення Кабінету Міністрів є частиною пакета з понад 70 пропозицій Міністерства соціальної політики, розроблених з початку року. В цілому пропозиції в соціальній сфері Мінсоцполітики підтримані на сьогоднішньому засіданні уряду, що стосуються понад 2 млн. українців. На їх реалізацію з державного бюджету та бюджету фондів соціального страхування буде направлено більше 2 мільярдів гривень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

179