Кабінет Міністрів ліквідував 103 урядові консультативні, дорадчі та інші допоміжні органи. Відповідна постанова була прийнята 13 березня 2013 р. під час урядового засідання, повідомляє прес-служба Міністерства юстиції.

Як повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович, ліквідація низки допоміжних органів, утворених Кабінетом Міністрів, відбулася з метою впорядкування їх діяльності. Крім того, оптимізована кількість консультативних, дорадчих та інших допоміжних урядових органів.

Зокрема, ліквідовані допоміжні органи, які створювалися до певних дат або на певні періоди: Організаційний комітет з підготовки та відзначення 300-річчя заснування міста Лисичанська Луганської області, Міжвідомча робоча група з питань підготовки до забезпечення сталого проходження опалювального сезону 2010/11 року або Організаційний комітет з підготовки та проведення 18-го саміту глав держав Центральної Європи.

Крім того, ліквідовані допоміжні органи з дублюючими функціями або такі, потреба в яких відпала, зокрема, у зв'язку з проведенням реформи та зміною функцій центральних органів виконавчої влади.

Крім того, у зв'язку з ліквідацією 103 допоміжних органів цією ж постановою Кабміну визнані такими, що втратили чинність повністю або частково, майже дві сотні актів Кабінету Міністрів України, які регулюють питання діяльності консультативних, дорадчих та інших допоміжних урядових органів. Також внесено відповідні зміни до деяких актів Кабінету Міністрів України.

Зазначена урядова постанова набуде чинності після її офіційного опублікування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

276