Міністерство освіти і науки вважає, що в Україні стабільно високий рівень якості освіти. Про це заявив перший заступник міністра освіти і науки Євген Сулима під час заходу «Студентська навчально-дискусійна платформа».

«Немає ніяких натяків, що Україна сьогодні готує неякісних фахівців... Сьогодні у всьому світі визнається якість освіти в Україні», - вважає він.

Сулима також зазначив, що йому доводиться щодня проводити переговори з делегаціями багатьох країн, які бажають розвивати співпрацю з українськими вузами, організовувати спільні наукові та освітні програми.

Він також вважає, що в Україні залишається стабільно високий рівень середньої освіти, що дозволяє українським випускникам без проблем надходити в іноземні вузи, повідомляють «Українські новини».

У той же час Сулима вважає, що якісь міжнародні організації свідомо маніпулюють громадською свідомістю і нав'язують думку про низький рівень вищої освіти в Україні.
«І коли хтось відпрацьовує ті гранти, які треба відпрацьовувати, проводять соцопитування - це коли просто-напросто маніпулюють громадською думкою і кажуть, що у нас все дуже погано і треба все валити і міняти», - вважає заступник міністра.

Сулима також зазначив, що вкрай необхідним і важливим кроком для підтримки престижності української освіти за кордоном є забезпечення реальної автономії вищих навчальних закладів.
 
Як раніше повідомляв ForUm, міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник заявив, що на навчанні іноземних студентів-контрактників українські вузи заробляють близько 4 млрд 300 млн грн на рік.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

282