Вночі 12 березня тіло актриси Оксани Гайвась, яка загинула в Єгипті, доставлено до Києва.

Про це «УНІАН» повідомили в прес-службі громадянської кампанії «Форум порятунку Києва».

Тіло доставлено в морг Київського міського бюро судово-медичної експертизи (вул. Оранжерейна, 9). Можливо, що на вимогу правоохоронних органів перед похованням тіла буде проведена судово-медична експертиза, зазначив головний координатор «Форуму порятунку Києва» Віталій Черняховський, повідомляє «УНІАН».

Нагадаємо, 5 березня Гайвась, катаючись на квадроциклі в пустелі, впала з машини і вдарилася головою. Після трьох днів перебування в комі, не приходячи до тями, 8 березня Гайвась померла в лікарні «Red Sea Hospital» у м. Хургада (Єгипет).

За повідомленням прес-служби Міністерства закордонних справ України, консульські працівники посольства України в Арабській Республіці Єгипет надали всебічне сприяння і вжили вичерпних заходів щодо забезпечення транспортування тіла Гайвась на Батьківщину.

Посольство України в Єгипті також направило ноту МЗС Єгипту про проведення оперативного та неупередженого розслідування за фактом смерті громадянки України Гайвась.

Гайвась - актриса, художниця, онука видатного українського архітектора Анатолія Добровольського - головного архітектора Києва у 1950-1955 роках, автора проекту відбудови Хрещатика, аеропорту «Бориспіль», готелю «Москва» (зараз - «Україна»), Московського мосту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

170