Виявлено забруднення територіальних морських вод України, що сталося внаслідок попадання в них нафтопродуктів з теплохода «Nikolay Bauman». Площа нафтової плями становить понад 840 тис. кв. метрів, повідомляє прес-служба прокуратури Одеської області.

Наразі на вимогу прокуратури органами державного контролю вживаються заходи щодо встановлення обсягів нафтопродуктів, що потрапили у водне середовище, розрахунку заподіяної навколишньому середовищу шкоди та притягнення до відповідальності винних осіб. Також організовані заходи щодо ліквідації наслідків забруднення.

Дунайська прокуратура з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальні правопорушення за попередньою кваліфікацією ч. 1 ст. 243 КК України (забруднення моря) і за ч. 1 ст. 242 КК України (порушення правил охорони вод).

Досудове розслідування взято під контроль прокуратури області.

Нагадаємо, 6 березня в Кілійському районі Одеської області затонув суховантаж «Микола Бауман». Судно прямувало з Туреччини в порт Херсон з вантажем гіпсу та обладнання і затонуло в районі Старостамбульського гирла за 5 км від нульового кілометра в Чорному морі. У машинному відділенні знаходилось 4 тонни паливно-мастильних матеріалів. 11 членів екіпажу були врятовані.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

250