Військові медичні установи будуть оптимізовані, а не закриті. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час круглого столу на тему «Чи вдасться зберегти військову медицину?» заявив т.в.о. директора військово-медичного департаменту Ігор Данильчук.

Він спростував чутки про закриття військової поліклініки з денним стаціонаром в Івано-Франківську, а також Вінницького лікувального центру.

За його словами, під оптимізацію потраплять військові медустанови, які не мають значної соціальної значущості, тобто не обслуговують велику кількість військових, членів їхніх сімей і ветеранів, а також ті, біля яких неподалік є великі центри.

Данильчук заявив, що під оптимізацію потраплять госпіталь у м. Старокостянтинів (Хмельницька обл.), на його базі буде створено поліклініку, в Новоград-Волинському (Житомирська обл.) буде медична рота, в смт Черкаське (Дніпропетровської області) створять військове медичне формування. Крім того, військовий госпіталь у м. Луцьку, розрахований на 100 ліжко-місць з персоналом 150 осіб, заплановано до 2017 року реформувати в поліклініку з денним стаціонаром, яка надаватиме невідкладну та амбулаторну допомогу. Також підпаде під реформу і госпіталь у Запоріжжі.

Представник Міноборони наголосив, що військові медичні установи надають і надаватимуть платні послуги цивільним особам. «Тільки у 2012 році спецфонд наповнився 80 млн грн (засобами за платні послуги. - Ред.)», - повідомив він і додав, що вивільнені в результаті оптимізації площі медустанов планується передати інвесторам.

«Розглядається можливість залучення інвесторів на вивільнені бази, щоб вони працювали на взаємовигідних основах, закуповували сучасне обладнання і забезпечували на договірних умовах меддопомогу військовим, членам їхніх сімей і ветеранам», - сказав Данильчук.

Він також підкреслив, що програма оптимізації тільки напрацьовується. «Поки це тільки пропозиції», - підсумував Данильчук.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

311