Президент Віктор Янукович вів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 12 березня 2013 р. «Про невідкладні заходи щодо європейської інтеграції України».

Як повідомляє прес-служба Глави держави, відповідний указ оприлюднений на офіційному сайті Президента.

Крім того, Янукович доручив секретареві Ради національної безпеки і оборони України забезпечувати узгодженість діяльності центральних органів виконавчої влади у сфері європейської інтеграції України та взаємодію з інститутами Європейського Союзу.

Контроль за виконанням рішення РНБО Президент поклав на секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Згідно з документом Кабміну доручено вжити заходів щодо забезпечення прийняття законодавчих і видання інших нормативно-правових актів, передбачених Планом дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України, а також підготовки та направлення на розгляд Європейської Комісії третьої доповіді про виконання Україною зазначеного Плану дій.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович заявив на саміті в Брюсселі, що українська влада докладе максимум зусиль для підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Нагадаємо, лідери Євросоюзу за підсумками останнього саміту Україна-ЄС заявили, що очікують більшого прогресу від української влади у справі виконання умов для підписання Угоди про асоціацію.

Європейські політики зазначили, що українська влада повинна продемонструвати конкретні досягнення до травня цього року, оскільки ЄС необхідно ще додатковий час на внутрішні процедури, щоб Угода про асоціацію могла бути підписана на саміті в листопаді.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

342