Центральна виборча комісія вивчає рішення Вищого адміністративного суду про дострокове припинення повноважень депутатів Верховної Ради Сергія Власенка та Андрія Веревського. Про це журналістам сказав заступник голови Центрвиборчкому Андрій Магера.

«Зараз ми просто вивчаємо цю постанову і будемо для суду якесь бачення (даної ситуації) виробляти з приводу цієї постанови», - сказав він.

За його словами, у розпорядження ЦВК надійшли постанови суду щодо Власенка і Веревського.

Він підкреслив, що процес реєстрації депутатами наступних кандидатів у списку партій «Батьківщина» та Партії регіонів замість Власенка і Веревського не почався, повідомляють «Українські новини».

«Це залежатиме від голови комісії (Володимира Шаповала), якщо він призначить відповідне засідання», - сказав він.

Магера також зазначив, що ЦВК може почати процес реєстрації нових депутатів, не прив'язуючись до парламенту і до того, чи буде оголошено головуючим на засіданні про дострокове припинення повноважень Власенка і Веревського.

Як повідомляв ForUm, 6 березня Вищий адміністративний суд України достроково припинив повноваження народного депутата від «Батьківщини» Сергія Власенка.

5 березня Вищий адміністративний суд достроково позбавив мандата народного депутата України від фракції Партії регіонів Андрія Веревського за суміщення депутатської діяльності з підприємницькою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

194