У 2013 році Незалежна асоціація банків України продовжить роботу у сфері підвищення фінансової грамотності населення. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив керівник проекту НАБУ «Фінансова грамотність» Роман Кобець.

«Перш за все, ми запустимо загальнодоступні веб-ресурси. Так, вже створено портал «Антикібер», на якому представлена ​​єдність інтересів представників банківського співтовариства і клієнтів, які не хочуть, щоб в Україні розвивалося шахрайство у сфері банківських послуг», - сказав він.

Продовженням цієї діяльності, за його словами, стане створення Інтернет-ресурсу «Фінансова грамотність».

«На цьому ресурсі ми хочемо розмістити інформацію, враховуючи віковий показник користувачів (від дітей до пенсіонерів). На порталі буде не тільки інформація про банківські ресурси, але й базові знання про них: про управління сімейним бюджетом, як робити великі покупки, як не влазити в борги і т.д.», - сказав він.

Крім цього, за словами Кобця, в нинішньому році стартує проект у рамках якого у 20 містах України будуть проведені комплексні заходи щодо підвищення фінансової грамотності.

«Ці заходи розраховані на різні категорії громадян: для дітей, молоді, населення старшого віку. Ми сподіваємося, що це посприяє поверненню довіри до діяльності фінансових установ», - підкреслив керівник проекту.

Він також додав, що відповідно до цього проекту значну увагу буде приділено роботі з журналістами і банками.

Кобець зазначив, що фінграмотність слід розглядати як частину соцроботи і в перспективі варто було б переймати досвід інших країн, де працюють соцпрацівники з категоріями громадян груп ризику.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

175