Сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів було затверджено 11 соціальних рішень. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу в Кабміні заявила міністр соціальної політики України Наталія Королевська.

«Ці 11 рішень стосуються понад 2 млн громадян, а на їхню реалізацію із державного бюджету та Фонду державного страхування буде спрямовано понад 20 млрд грн», - сказала вона.

За її словами, затверджені рішення - це частина пакету з 70 пропозицій Мінсоцполітики, які були розроблені для реалізації соціальних ініціатив Президента. «Ці рішення стосуються трьох напрямів. Перше - збільшення щомісячної допомоги для найбільш уразливих категорій населення, друге - компенсація 50% єдиного соціального внеску роботодавцям, які створюють нові високооплачувані робочі місця. Третій напрям - це посилення соціального захисту осіб, які потерпіли на виробництві», - сказала Королевська.

Міністр підкреслила, що серед прийнятих рішень також є ті, які спрощують порядок отримання субсидій.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович заявив, що реалізація принципів соціальної справедливості є пріоритетним завданням влади, адже стан додержання конституційних прав громадян залишається основним критерієм рівня розвитку суспільства, визначальною ознакою соціальної держави.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

345