Віктор Медведчук вважає, що думка, ніби євроінтеграція допоможе вирішити базові проблеми української державності, є помилковою. Лише самі українці можуть зробити країну цивілізованою і демократичною державою. Про це він заявив у своїй статті, опублікованій у газеті «Комсомольская правда в Украине».

«Хіба договір про асоціацію або навіть членство в ЄС зможе гарантувати нам незалежність нашої судової системи? - запитує автор статті. - Хіба це допоможе нам подолати корупцію? І що, крім чергових заяв і погроз, які ніколи не будуть виконані, зможе зробити Євросоюз з порушенням прав людини в Україні? Чи до нас європейці приїдуть забирати сміття, міняти перегорілі у під'їздах лампочки?»

Медведчук стверджує, що тільки ми самі зможемо змінити країну на краще. «Визначати форму правління: президентська чи парламентсько-президентська; систему виборів, механізм контролю за владою, в тому числі, коли влада вже традиційно не виконує свої обіцянки або не рахується з думкою народу при прийнятті стратегічних для країни рішень», - може тільки народ, вважає лідер громадського руху «Український вибір». Для того, щоб ми жили не гірше європейців, у першу чергу, «українському народові треба примусити владу виконувати взяті зобов'язання».

Медведчук також заявляє, що громадський рух «Український вибір» робить все можливе, щоб український народ в нашій країні став реальним і єдиним джерелом влади і міг безпосередньо цю владу здійснювати. «Кожен громадянин України повинен зрозуміти: «Країною керуєш ТИ!», - підкреслив лідер громадського руху.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

212