Україна зможе вчасно підготуватися до проведення чемпіонату Європи з баскетболу. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, заявив міністр молоді та спорту України Равіль Сафіуллін.

«У плані підготовки Євро-2012 за масштабами значно більше, ніж чемпіонат Європи з баскетболу. Питань у плані підготовки немає. Головне, щоб країна і економіка запрацювали. Будуть кошти - і все побудують», - сказав він.

При цьому міністр зазначив, що нинішній уряд зміг підготуватися до Євро-2012 за півтора року «практично з нуля». «Коли три роки тому прийшов нинішній уряд, до Євро-2012 нічого не було готове, був повний нуль. «Олімпійський» та львівський стадіони були побудовані за півтора року, і був добудований харківський стадіон. А обсяг підготовки до Євробаскету набагато менший, тому ми все встигнемо», - підкреслив Сафіуллін.

Нагадаємо, у грудні 2011 року Україна офіційно отримала право на проведення чемпіонату Європи з баскетболу серед чоловічих збірних у 2015 році.

Президент України Віктор Янукович закликав голів обласних державних адміністрацій і мерів міст, які прийматимуть матчі Євробаскету-2015, не зволікати з рішеннями, необхідними для організації цього чемпіонату.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

194