Столична Державтоінспекція підбила підсумки викрадень у Києві. Трійку «лідерів» викрадених авто очолили «ВАЗ», Toyota і BMW, повідомляє прес-служба столичної ДАІ.

За даними відомства, за два місяці нинішнього року у столиці зареєстровано 89 викрадень автотранспорту. Найпопулярнішими у викрадачів були автомобілі марки «ВАЗ» - 15 випадків. На другому місці - 10 автомобілів марки Toyota, трійку «лідерів» замикають автомобілі марки BMW - 7 викрадень. Далі йдуть автомобілі Mercedes-Benz і Daewoo - по 6 викрадень.

У ДАІ зазначили, що як правило викрадають автомобілі, які стоять біля будинків та супермаркетів. Державтоінспекція рекомендує водіям залишати автомобілі на охоронюваних стоянках чи у гаражних боксах. «Якщо такої можливості немає, радимо автовласникам залишати транспорт під освітленням - не кожен злодій зважиться вчинити крадіжку на видному місці. Крім того, необхідно обладнати свій автомобіль хоча б двома різноплановими протиугінними засобами - механічним і електронним», - йдеться в повідомленні.

Крім того, ДАІ зазначає, що найчастіше автомобілі викрадають у п'ятницю, вівторок і суботу. Найчастіше викрадають авто у нічний час доби - вночі було викрадено 67 автомобілів.

Як раніше повідомляв ForUm, за перший місяць 2013 року в Києві було зареєстровано 40 незаконних заволодінь транспортними засобами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

131