Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон оголосив, що його країна серйозно розглядає можливість відправки сирійським повстанцям зброї, пише The Guardian.

У цьому зв'язку глава британського уряду заявив, що буде домагатися скасування європейського ембарго на постачання до Сирії озброєнь, введеного на самому початку конфлікту в цій країні.

Зараз, пояснив прем'єр, це ембарго не дозволяє Великобританії як члену ЄС відправляти сирійським революціонерам зброю. Проте вже в травні термін дії заборони добігає кінця. Якщо країни Євросоюзу не продовжать його одноголосним рішенням, то ембарго буде скасоване.

Кемерон підкреслив, що не хотів би використовувати право вето при обговоренні цього питання і намагатиметься знайти спільну мову з партнерами по ЄС і переконати їх у правильності своєї позиції. У той же час він сказав, що в крайньому випадку може нагадати всім, що «Великобританія все ще незалежна країна», у якої є своя зовнішня політика.

Британський прем'єр пояснив, що Захід не зуміє забезпечити «демократичне і плюралістичне» майбутнє Сирії, якщо буде і надалі залишатися в стороні від конфлікту, ні в що не втручаючись і не допомагаючи своїм потенційним союзникам, пише «Lenta.ru».

Він, правда, визнав, що постачання зброї сирійським опозиціонерам несе в собі деякі ризики, оскільки проти уряду Башара Асада б'ються і екстремістські елементи, близькі за духом до «Аль-Каїди». Однак Кемерон тут же пояснив: «Ще більші ризики приховує в собі бездіяльність. Поки світ стояв і нічого не робив, у Сирії були вбиті понад 70 тисяч осіб, а джихадистські угруповання стрімко набирали і набирають вплив і вагу».

У цьому зв'язку прем'єр підкреслив, що тільки працюючи з помірною частиною опозиції, допомагаючи їй, можна отримати хоч якийсь вплив на ситуацію в Сирії зараз і в майбутньому.

Як повідомляв ForUm, генеральний штаб Вільної армії Сирії 21 лютого оголосив про початок бойової операції проти руху «Хізбалла» в Сирії та Лівані.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

296