В Україні у 2012 році на 3,4% збільшилося виробництво м'яса. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, відкриваючи засідання уряду, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

«Нам вдалося подолати негативну тенденцію скорочення виробництва м'яса і збільшити його виробництво на 3,4%. Вже в 2012 році споживання м'яса і м'ясопродуктів збільшилося, за даними Мінекономрозвитку, на 1 кг», - сказав прем'єр.

На його думку, завдяки держпідтримці вдалося наростити поголів'я худоби в усіх категоріях господарств. «Станом на останній місяць зими поголів'я великої рогатої худоби склало 4,7 млн. голів, тобто збільшилася на 4,5%. Також на 3,7% зросло поголів'я свиней, яке склало 7,5% млн голів. Однак найбільший ріст відбувся в птахівництві - на 7,8% до 206,4 млн голів», - підсумував глава уряду.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк заявив, що завдяки зростанню показників у галузі тваринництва, в цьому році споживання м'яса на душу населення на рік складе 55,3 кілограма.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

141