Україна і Організація Північноатлантичного договору затвердили Дорожню карту щодо реалізації впровадження військових стандартів у процесі трансформації Збройних сил України, йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ.

Згідно з ним, у Брюсселі відбулося засідання Військового комітету НАТО з Україною на рівні військових представників.

У ході зустрічі представники країн-членів НАТО підтримали прагнення української сторони до розвитку конструктивного і прагматичного співробітництва з НАТО, а також залучення спільних сил і засобів до операцій з підтримання миру під проводом Альянсу.

У свою чергу, перший заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗС генерал-майор Віктор Назаров ознайомив учасників засідання з поточною структурою системи військових стандартів ЗС і висловив зацікавленість України у послідовному впровадженні кращих військових стандартів в усі сфери діяльності української армії, передають «Українські новини».

Під час проведення спільних багатонаціональних операцій серед членів НАТО та їхніх партнерів для підвищення ефективності та покращення захисної здібності всіх учасників необхідно стандартизувати ЗС між країнами за загальними показниками, що також дозволить використовувати більш ефективно ресурси.

Також відзначалася участь України в операціях під проводом НАТО у Косово, Афганістані, акваторії Середземного моря, а також участь кораблів Військово-морських сил ЗС в операції «Океанський щит» з протидії піратству у регіоні Африканського Рогу в 2013 році.

Крім того, сторони розглянули питання можливого внеску ЗС України до складу ротацій Сил реагування НАТО протягом 2014-2015 років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

317