Капітальний ремонт доріг у Києві, а також будівництво розв'язок і естакад на найбільш проблемних ділянках поліпшили екологічну ситуацію у прилеглих районах. Зокрема, екологи зазначають різке зниження в атмосфері рівня найбільш токсичних компонентів відпрацьованого автомобільного палива - оксиду вуглецю, оксидів азоту, а також вуглеводнів.

За словами заступника директора департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища, начальника управління екології та охорони природних ресурсів Київської міськдержадміністрації Сергія Курикіна, зафіксовано, зокрема, поліпшення екологічної ситуації в районах, прилеглих до капітально відремонтованих проспектів Бажана і Лесі Українки, значно покращилася екологічна ситуація на Московській площі та на набережній Дніпра, де місто побудувало відразу кілька розв'язок.

«Результат очікуваний і прорахований. Справа в тому, що капітальний ремонт ключових міських автострад, і особливо будівництво розв'язок у проблемних місцях, позитивно позначаються на пропускну здатність доріг», - зазначив Сергій Курикін.

За його словами, автомобілі не стоять у заторах, працюючи на малому або холостому ходу, отже, різко знижується викид в атмосферу продуктів згоряння палива.

Начальник управління екології та охорони природних ресурсів відзначив також, що екологи прогнозують серйозне поліпшення екологічної ситуації в районі проспекту Перемоги після завершення там капітального ремонту.

«На проспекті Перемоги, дійсно, складна ситуація з екологією. Голова КМДА Олександр Павлович Попов з нею ознайомлений. Вважаю, висновки екологів стали однією із причин того, що місто почало повномасштабний капремонт проспекту», - сказав Сергій Курикін, додавши, що по завершенні ремонту екологічна ситуація в районах, прилеглих до проспекту, гарантовано покращиться.

Нагадаємо, що у Києві в нинішньому році заплановано капітальний ремонт проспекту Перемоги. У результаті пропускна здатність однієї із ключових транспортних артерій столиці зросте з сімдесяти до ста тисяч автомобілів на добу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

164