Влада Північної Кореї вранці 13 березня оголосила недійсним договір про перемир’я з Південною Кореєю, який був укладений у 1953 році і поклав кінець війні на півострові. Війська КНДР приведені у бойову готовність.

«Керівники Корейської народної армії оголошують перемир'я недійсним. Народ КНДР готовий стати на захист суверенітету країни», - цитує агентство ЦТАК заяву міністерства народних збройних сил Північної Кореї.

Пхеньян заявив, що в усьому винна ООН, яка посилює санкції проти КНДР через нові ядерні випробування. «Колективні санкції фактично є оголошенням війни нашій країні», - заявив представник керівництва Північної Кореї.

Північнокорейська влада порекомендувала «паліям війни» із Сеула і США враховувати, що після виходу із перемир'я КНДР «більше нічим не пов'язана». Вони підкреслили, що мають намір розвивати свої ядерні озброєння, які дозволять їм протистояти тиску Сполучених Штатів та інших світових держав, «Lenta.ru».

Жорстка заява Пхеньяна збіглася у часі з черговими американсько-південнокорейськими навчаннями, у яких беруть участь 3 тис. військовослужбовців армії США. Ці навчання у КНДР визнали «оголошенням війни».

«Американські маріонетки проводять навчання з використанням супервеликих авіаносців з атомними двигунами, стратегічних бомбардувальників та іншої атомної зброї, яку поставляють їм США», - додає офіційне інформагентство КНДР.

«Ми не боїмося цієї зброї. Народна армія Північної Кореї зведе нанівець усі зусилля імперіалістів і вразить їх спеціальною корейської тактикою, а також могутнім ударом», - зазначає ЦТАК.

Південна Корея повідомлення уряду КНДР вже назвала провокацією.

Нагадаємо, загострення відносин між двома державами Корейського півострова сталося на початку 2013 року. Північна Корея провела треті у своїй історії випробування ядерної бомби, які викликали занепокоєння країн-сусідів і засудження з боку світової спільноти. Союзники домовилися про запровадження проти Північної Кореї нового набору санкцій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

215