Прокуратура Хортицького району Запоріжжя здійснює процесуальне керівництво у резонансному кримінальному провадженні за фактом смерті новонародженого.

За даними прес-служби наглядового відомства, 11 березня у прокуратуру із заявою звернувся чоловік і повідомив, що 5 березня внаслідок неналежного виконання професійних обов'язків медпрацівниками пологового будинку №9 м.Запоріжжя його дочка народила мертву дитину.

Для проведення досудового розслідування заяву було передано до райвідділу міліції, де її зареєстрували в Єдиний реєстр за ч.1 ст.140 КК України (неналежне виконання професійних обов'язків медичним працівником).

Як повідомили «Інтерфакс-Україна» родичі 32-річної породіллі, вони «були змушені звернутися у прокуратуру і міліцію, оскільки вагітність протікала добре, пологи почалися вчасно, дитина билася аж до ранку 5 березня, а напередодні вночі акушери не надали допомогу породіллі, яку після півночі привезла у пологовий будинок машина швидкої допомоги.

«Швидка» привезла дочку з живою дитиною, вона чула, як плід бився. Однак, за її словами, жоден лікар не підійшов до неї за ніч. І їй і чоловікові сказали, що пологи почнуть приймати з ранку. Вранці лікарі забігали - серце дитини вже не билося. Ользі довелося народжувати вже мертве дитя», - розповів батько породіллі Валерій Горобець.

Також він зазначив, лікарі стверджують, що немовля могло померти в утробі матері за 24-48 годин до прибуття у пологовий будинок.

Як повідомила головний лікар пологового будинку №9 Олена Комарова, відразу при надходженні породіллі черговий лікар «не визначив серцебиття немовляти в утробі матері і виставив діагноз антенатальна загибель плода, однак нічого їй про це не сказав».

«Надійшла до нас Ольга 5 березня в 00:35, у неї при вступі була діагностована антинатальна загибель дитинки - це загибель дитини до початку пологової діяльності. Але лікар, наскільки я знаю, їй про це не сказав. Вночі реакція у породіллі на цю новину могла б бути непередбаченою, лікар вирішив дочекатися ранку», - зазначила Комарова.

Як зауважили у прокуратурі Хортицького району, на даному етапі слідство опитує лікарів і потерпілу.

Також прокуратура доручила провести перевірку інциденту управлінню охорони здоров'я Запорізької міської ради.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

290