Міністерство культури України оголосило замовлений бліц-конкурс на визначення кращої концептуальної ідеї створення Алеї воїнської слави у Парку Вічної Слави Києва.

Як повідомляє прес-служба Мінкультури, термін проведення конкурсу з 11 березня до 8 квітня.

Конкурс проводиться у формі закритого конкурсу із замовленням 3 проектів авторським групам, запропонованим Національною спілкою художників України на договірних засадах.

Перед учасниками конкурсу ставиться завдання розробити проектні пропозиції пам'ятних знаків (бюстів) героям Великої Вітчизняної війни у Парку Вічної Слави з належним благоустроєм прилеглої території.

Для створення Алеї воїнської слави Київською міською державною адміністрацією пропонується земельна ділянка у Парку Вічної Слави по вулиці Січневого повстання.

До участі в конкурсі запрошуються 3 авторських колективи, професійний рівень яких відповідає встановленим організатором конкурсу вимогам.

Трьом групам учасників конкурсу встановлюється преміальний фонд загальним розміром 90 тис. гривень.

Зазначені кошти будуть розподілені у рівних частинах між учасниками конкурсу, які повністю виконали його програму та умови.

Учасники конкурсу мають право подати кілька варіантів конкурсних проектних пропозицій (без додаткової оплати цих варіантів).

Авторські колективи, які не отримали запрошення на участь у конкурсі, можуть показати зустрічний проект за умови, що вони заздалегідь повідомили про свій намір організатора конкурсу і отримали згоду. При цьому зустрічні проекти, представлені на конкурсі, оплачуватися не будуть (у тому числі і в разі їхньої перемоги).

Переможець конкурсу отримує переважне право на подальшу реалізацію проектної пропозиції.

Підбиття підсумків конкурсу відбудеться до 10 квітня.

Матеріали конкурсних пропозицій подаються на конкурс анонімно під девізом у вигляді шестизначного числа, яке проставляється у правому верхньому куті на планшетах та пояснювальній записці.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що Алея воїнської слави у парку Слави у Києві буде створена до 70-річчя перемоги у Великій Вітчизняній війні (9 травня 2015 року).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

272