Протягом 2013 року у Києві передбачено будівництво 95 універсальних, комплексних і футбольних спортивних майданчиків. Про це в ефірі телеканалу «Київ» заявив заступник голови КМДА Віктор Корж, повідомляє прес-служба КМДА.

Він також зазначив, що скоро завершиться реконструкція Льодового палацу дитячо-юнацького учбово-спортивного центру профспілок міста Києва "Авангард", що на вулиці Мельникова, 46-А.

«Незважаючи на потужний потенціал і можливості, Київ вимагає великого спортивного розвитку. Зараз ми завершуємо роботу з інвентаризації всіх спортивних залів у школах, технікумах, інститутах та на шкільних майданчиках. Після цього разом з громадськими організаціями та із залученням позабюджетних ресурсів ми зробимо все, щоб уже у цьому році відновити і відкрити різні спортивні об'єкти у столиці. Так, до Дня Києва відбудеться відкриття першої черги легкоатлетичного манежу. Сучасний оновлений манеж буде приймати не тільки кваліфікованих спортсменів з легкої атлетики, п'ятиборства, інших суміжних видів спорту, але й працюватиме на оздоровлення киян. Я переконаний, що він стане центром масових занять фізичною культурою і працюватиме з максимальним навантаженням», - зазначив Корж.

Заступник голови зауважив, що у рамках плану заходів з підготовки та проведення у Києві фінального турніру чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу передбачене будівництво та реконструкція спортивних арен, відкриття нових і модернізація наявних відкритих ігрових баскетбольних майданчиків у парках і місцях відпочинку столиці.

За його словами, також будуть здійснюватися поточні та капітальні ремонти інших об'єктів фізкультурно-спортивної інфраструктури з метою приведення їхнього стану у відповідність з вимогами ФІБА-Європа. Одним із таких проектів є будівництво критого баскетбольного комплексу у Деснянському районі.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович закликав припинити знищувати спортивні майданчики.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

233