Заступник міністра охорони здоров'я Олександр Толстанов спростовує інформацію про незаконне тестування на дітях вакцин та медичних препаратів. Про це він повідомив на брифінгу у Києві.

«Проведення клінічних випробувань препаратів - це така практика, яка проводиться в усіх країнах світу для того, щоб визначити ефективність роботи препарату, який пройшов відповідні перевірки. Це регламентується відповідним наказом Міністерства «Про порядок проведення клінічних досліджень лікарських препаратів». Також існує затверджений Міністерством перелік закладів, у яких дозволено проводити клінічні випробування. Ці препарати дозволені для використання на території України», - сказав він, передають «Українські новини».

Толстанов підкреслив, що перед використанням препарату було отримано згоду від батьків дітей, на яких тестувалося ліки.
За його словами, у Міністерстві була створена комісія для перевірки даної ситуації.

Нагадаємо, 14 депутатів Верховної Ради від опозиційних фракцій «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина», «Український демократичний альянс за реформи (УДАР) Віталія Кличка» і «Всеукраїнське об'єднання «Свобода» закликали Генеральну прокуратуру перевірити факти можливого використання дітей при тестуванні вакцин та медичних препаратів сумнівного походження.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

230