У Донецькій області 10-річний школяр «замінував» будинок районного відділу міліції.

За даними відділу зв'язків з громадськістю Головного управління МВС України в області, вчора, 11 березня, о 16:47 у міліцію надійшов дзвінок від невідомого, який повідомив, що у будівлі райвідділу є міна.

Як розповів начальник Тельманівського РВ ГУМВС України в Донецькій області Федір Гриппа, оскільки підрозділ є режимним закладом, спочатку були переглянуті всі записи відеоспостереження, вивчена книга прийому відвідувачів.

«Всі особи, які у цей день приходили до райвідділу міліції, пересувалися винятково у супроводі правоохоронців. Потім своїми силами були перевірені всі службові кабінети. Предметів, що викликають підозру, виявлено не було. Пізніше вибухотехнічна служба підтвердила, що у будівлі немає сторонніх небезпечних предметів», - повідомили в міліції.

У результаті проведення оперативно-слідчих заходів правоохоронцями було встановлено та затримано «жартівника». Ним виявився 10-річний житель с.Гранітне Тельманівського району, учень 5 класу місцевої школи. Як пояснив сам «мінер», подзвонити у міліцію і злякати правоохоронців він вирішив від нудьги.

Кримінальне провадження відкрите за ч.1 ст.259 КК України - «завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності», однак надалі воно буде закрите у зв'язку з недосягненням дитиною віку, з якого настає відповідальність.

Відповідати за скоєне будуть батьки хлопчика за ст.184 КУпАП - «невиконання батьками обов'язків щодо виховання дітей». Санкція цієї норми передбачає попередження або штраф у розмірі від 1 до 3 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

262