Протягом останніх трьох років оборот товарів і послуг між Україною та Республікою Польща практично повністю відновився (після значного, майже в 2 рази, скорочення в 2009 році, яке було викликане світовою фінансово-економічною кризою), і, за українськими даними, в 2012 році склав 6,5 млрд дол США, повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

Тенденція до зростання двостороннього товарообігу тривала і в 2012 році, хоча умови розвитку світової економіки зараз теж не можна назвати сприятливими. На цьому сьогодні акцентував увагу заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Олександр Пінський у ході зустрічі із заступником міністра економіки Республіки Польща Анджеєм Діхою. Зустріч була присвячена обговоренню стану та подальшій перспективі двостороннього торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва.

Польща є найбільшим торговельним партнером України серед країн Центральної та Східної Європи: за результатами 2012 року вона займає четверте місце серед країн-партнерів з експорту та п'яте - за імпортом. За даними Державної служби статистики України, в 2012 році обсяги торгівлі товарами склали 6,14 млрд дол і збільшилися на 2,8%. Обсяги взаємної торгівлі послугами в 2012 році зросли на 17% і склали 317 млн ​​ дол, повідомляє «УНІАН».

«Хоча українсько-польське торговельно-економічне співробітництво демонструє стабільний розвиток і відіграє важливу роль у контексті подальшої активізації всього спектру двосторонніх відносин та подолання наслідків світової фінансово-економічної кризи, нам потрібно докласти спільних зусиль з тим, щоб використовувати наявний між Україною та Республікою Польща потенціал у контексті впровадження у життя спільних проектів у різних сферах економіки», - сказав Пінський.

Він також особливо відзначив позитивний внесок у розвиток партнерських відносин українсько-польської міжурядової комісії з питань економічного співробітництва.

«Хочу підкреслити, що велике значення в наших двосторонніх відносинах відіграє українсько-польська міжурядова комісія з питань економічного співробітництва, на пленарних засіданнях якої розглядається надзвичайно широке коло питань, що охоплюють практично всі сфери економіки. На п'ятому засіданні Комісії, яке проходило 17-18 травня 2012 року в Києві, особливу увагу було приділено стану і перспективам двостороннього співробітництва у сферах торгівлі та інвестицій, транспорту, сільського господарства та ветеринарної медицині, туризму, паливно-енергетичного сектору. Також розглядалися шляхи врегулювання проблем, що виникають у польських та українських підприємств при здійсненні господарської діяльності на території Сторін», - зазначив Пінський.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

272