Міністерство доходів і зборів підтримує ініціативу Національного банку України щодо обмеження граничної суми готівкових розрахунків. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив міністр доходів і зборів Олександр Клименко під час круглого столу на тему: «Інвестиційний та бізнес-клімат в Україні очима влади та інвесторів: чи відбулися істотні зміни на краще?»

«Я вважаю, що цей крок необхідний. Це є крок до виховання податкової культури. Це загальноєвропейський тренд, і даний крок буде системним. Ви знаєте, що ми запровадили електронну контрольну можливість отримувати онлайн чеки з реєстраторів розрахункових операцій. Тому це є комплексною системою для детінізації вітчизняної економіки», - зазначив він.

За словами міністра, зараз проходить обговорення даного питання у широкому колі експертів.

Як раніше повідомляв ForUm, 4 березня Національний банк України опублікував проект постанови «Про встановлення граничної суми готівкових розрахунків». Документ пропонує всі платежі понад 150 тис. грн. проводити виключно у безготівковій формі. Документ стосується угод фізосіб з підприємствами, а також угод між фізособами, які підлягають нотаріальному оформленню. Пропозиції до документа регулятор буде приймати до 8 квітня 2013 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

318