За останні п'ять років жителі Києва стали менше хворіти. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив у ході засідання Колегії директор департаменту охорони здоров'я КМДА Віталій Мохорєв.

«Домінуюче місце у системі розповсюдження захворювань займають хронічні та інфекційні хвороби. Рівень поширення таких соціально значущих захворювань, як онкозахворювання, психічні розлади, туберкульоз, стабілізовано, а щодо деяких позицій навіть знизився. У той же час епідемічний процес ВІЛ-інфекції, на жаль, продовжує інтенсифікуватися», - сказав він.

За словами Мохорєва, за останні роки зафіксовано невелике зростання кількості захворювань серцево-судинної системи (на 2%), проте спостерігається зниження смертності від цих хвороб на 10%.

Також у столиці зросла тривалість життя хворих на онкозахворювання, а показник смертності за останні п'ять років складає 175-180 на 100 тис. жителів і є нижчим, ніж у цілому по Україні.

Незважаючи на зниження рівня смертності дітей та підлітків, в останні роки спостерігається зростання рівня травматизму та інвалідності серед цієї категорії населення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

144