Опозиційні політичні сили повинні взяти на себе відповідальність за підписані з Росією газові контракти, через які Україна щорічно переплачує за паливо більше 7 мільярдів доларів. Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі з журналістами українських телеканалів, повідомили ForUm'у у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«За газ Україна щорічно переплачує понад 7 мільярдів доларів. Це треба було опозиційним силам взяти відповідальність і сказати: «За цю проблему ми відповідаємо», - зазначив глава уряду.

Азаров нагадав, що чинний уряд є правонаступником попереднього, який і уклав контракт, що вкрай негативно позначилося на українській економіці.

«Через нього у нас багато диспропорцій, у тому числі у гірничо-металургійному комплексі, величезні проблеми у хімічній промисловості, оскільки у структурі виробництва добрив 90% - вартість газу. Але вони (опозиція) уникають цієї відповідальності, не беруть на себе», - резюмував прем'єр-міністр.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що рано чи пізно газові контракти з Росією будуть переглянуті.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

232