Екс-виконувач обов'язків міністра фінансів України Ігор Уманський вважає правильним намір уряду створити Службу фінансових розслідувань на базі податкової міліції.

«Ідея фінансової поліції не є новою, це нормальна світова практика», - говорить він.

У той же час, за його словами, при створенні фінансової поліції уряд адекватно підійшов до цього процесу, будуючи структуру на базі податкової міліції.

«Досить логічно, що фінансова поліція буде формуватися на базі податкової міліції. Якщо створювати все з «нуля», то це займе багато часу, буде втрачено мінімум півроку-рік. Якщо ж це робити на базі податкової міліції, організаційний період може пройти і за кілька місяців», - зазначив Уманський, передає «УНІАН».

Експерт констатує, що нове відомство не дублюватиме повноваження податківців.

«Безумовно, ні. Податківці повинні і будуть займатися адмініструванням податків, у той час як Служба фінансових розслідувань буде розслідувати і попереджувати злочини у фінансово-економічній сфері, у тому числі і в податковій. Наприклад, після того, як податкова побачить ухилення від податків, то вона передасть цю справу фінансовій поліції. Але питанням податків компетенція поліції не буде обмежуватися, там більш широкий перелік сфер», - констатує екс-виконувач обов'язків міністра фінансів.

Він також звернув увагу, що нова структура буде формуватися на базі низки силових органів.

«Кадровий склад потрібно формувати, виходячи із тих завдань, які будуть покладені на цю структуру. Як я розумію, вона буде створюватися на базі податкової міліції, СБУ, ВБЕЗ. Тобто буде набиратися штат із діючих співробітників, що досить логічно», - говорить фінансист.

Нагадаємо, що раніше уряд запропонував створити Службу фінансових розслідувань.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

539