Високого водопілля у 2013 році не прогнозується. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу заявив голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських.

«Весняна повінь цього року пройде переважно нижче норми і в межах щорічної норми. Високого водопілля з негативними наслідками у цьому році не прогнозується», - заявив очільник ДержНС.

Водночас він повідомив, що найбільші ускладнення у період повені очікуються у районі Волинської та Рівненської областей.

«Максимальний рівень води може призвести до часткового підтоплення окремих населених пунктів річками басейну річки Прип'ять», - уточнив Болотських.

Крім того, за його словами, можуть бути ускладнення у прилеглих до Дніпра районах Чернігівської області.

Що ж стосується території Тернопільської та Хмельницької областей, то, за словами Болотських, там ситуація може ускладнитися внаслідок неконтрольованих або аварійних скидів води зі ставків або невеликих водосховищ.

«Режим карпатських річок буде визначатися конкретними погодними умовами у момент перед таненням снігу та кількістю опадів. А що стосується Карпатського регіону, то я можу поінформувати вас, що у період з 8 по 11 березня перша хвиля повені на карпатських річках уже пройшла, притому без негативних наслідків. Сьогодні ситуація контролюється», - сказав він.

«Ми готові до будь-якого розвитку подій», - запевнив чиновник і додав, що підготовка до повені ведеться завчасно, інтенсивно і якісно. Відповідні штаби створені в усіх областях України, а з Міноборони напрацьований детальний план щодо пропуску води і сходження криги.

У той же час глава служби стверджує, що на сьогоднішній день існують проблеми з очищенням малих річок, меліораційних каналів, а також зливних каналізаційних та водних стоків. Він повідомив, що незабаром Кабмін видасть доручення органам місцевої влади у стислі терміни зняти ці проблеми. Крім того, буде вестися посилений контроль за скиданням вод зі ставків та невеликих водосховищ.

Як раніше повідомляв ForUm, Державна служба з надзвичайних ситуацій виключає можливість підтоплень у Києві під час весняного водопілля.

У разі потреби Міністерство оборони України готове залучити у боротьбі з паводками 42,5 тис. осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

307