Україна вже виконала 6 із 71 завдання, передбаченого Планом першочергових заходів щодо інтеграції в ЄС на 2013 рік.

Як повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабінету Міністрів України, підготовлені і в рамках саміту Україна-ЄС 25 лютого 2013 р. підписані угоди про отримання макрофінансової допомоги ЄС.

Також розроблені і подані на розгляд Кабміну кілька законодавчих актів. Зокрема, законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення здійснення фінансового контролю і врегулювання конфлікту інтересів, проект державної цільової програми щодо реалізації Концепції державної політики у сфері реформування Державної кримінально-виконавчої служби України, законопроект «Про внесення змін до Митного тарифу України , затвердженого Законом України «Про Митний тариф України», проект постанови Кабінету Міністрів про використання у 2013 році коштів, що надійшли від ЄС у рамках виконання Угоди про фінансування програми «Підтримка впровадження Енергетичної стратегії України» та проект постанови Кабінету Міністрів про використання у 2013 році коштів , що надходять від ЄС в рамках виконання Угоди про фінансування програми «Підтримка виконання Енергетичної стратегії України в галузі енергоефективності та відновлювальних джерел енергії».

Крім того, виконано кілька завдань, терміни виконання яких ще не настали. Зокрема, 4 березня прийняті розпорядження Кабінету Міністрів №103 «Про затвердження плану першочергових заходів щодо вдосконалення законодавства з питань проведення виборів» і №102 «Про затвердження Плану заходів з проведення інституційної реформи у сфері здійснення моніторингу та контролю державної допомоги суб'єктам господарювання».

Нагадаємо, план першочергових заходів щодо інтеграції України в ЄС на 2013 рік, затверджений розпорядженням Кабміну від 13 лютого 2013 №73 і містить 71 завдання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

286