Вищий спеціалізований суд України з розгляду кримінальних і цивільних справ залишив без задоволення касаційну скаргу на вирок колишньому т.в.о. міністра оборони України Валерію Іващенку.
Відповідну постанову сьогодні оголосила колегія суддів Вищого спецсуду.

«Касаційну скаргу В. Іващенка залишити без задоволення. Вирок залишити в силі», - наголошується в судовому рішенні, повідомляє «УНІАН».

У своїй касаційній скарзі Іващенко та його захист просили суд вищої інстанції скасувати рішення Печерського районного суду Києва і постанову Апеляційного суду столиці, закривши справу за відсутністю складу злочину.

Коментуючи судове рішення, адвокат Іващенка Борис Нечипоренко сказав: «Звичайно, ми не задоволені цим рішенням і будемо оскаржувати його в Європейському суді з прав людини, оскільки вважаємо, що наш підзахисний ніякого злочину не скоював».

Також під час засідання з'ясувалося, що Генеральна прокуратура ще в лютому відкликала з касаційного суду свою скаргу на рішення Апеляційного суду Києва.

Як повідомляв ForUm, 12 квітня 2012 р. Печерський райсуд Києва засудив Валерія Іващенка до 5 років позбавлення волі за зловживання службовим становищем під час підписання плану санації держпідприємства Міноборони «Феодосійський судномеханічний завод».

14 серпня колегія суддів Апеляційного суду Києва пом'якшила вирок колишньому тимчасово виконуючому обов'язки міністра оборони, звільнивши його від відбування основного покарання з випробувальним терміном на 1 рік.

13 листопада адвокати подали касаційну скаргу на вирок Іващенку.

За даними ЗМІ, колишній тимчасово виконуючий обов'язки міністра оборони України Валерій Іващенко та його дружина отримали в Данії статус політичних біженців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

194