Реформування Державної служби з надзвичайних ситуацій і підпорядкування її Міністерству оборони дозволить поліпшити організаційні роботи щодо запобігання та подолання наслідків стихійного лиха. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, Президент України Віктор Янукович заявив під час наради з питань запобігання підтопленню окремих територій внаслідок весняних повеней.

Президент підкреслив, що близько 25% території України може потрапити в зону сезонних підтоплень, і необхідно зробити все, щоб майбутні паводки не призвели до катастроф. «Цього року у нас є можливість значно посилити нашу координацію», - сказав він і додав, що реформування ДСНС і введення її до складу Міноборони дозволить залучити додаткові ресурси.

«У нас є можливість залучити додаткові сили, техніку, людей, щоб допомогти громадянам подолати випробування, які вони проходять щорічно», - підкреслив він.

Нагадаємо, указом від 24 грудня 2012 року Янукович реорганізував Міністерство надзвичайних ситуацій і Держінспекцію техногенної безпеки в ДСНС.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

280