Зроблений в останні кілька років капітальний ремонт ключових столичних доріг вже заощадив сотні тисяч бюджетних коштів.

За словами глави Департаменту транспортної інфраструктури Євгена Водовозова, нинішньої весни, зокрема, місто заощадило на поточному ямковому ремонті бульвару Лесі Українки, проспекту Бажана, інших капітально відремонтованих доріг - у такому ремонті просто не було необхідності.

«Капітальний ремонт доріг - затратна і не швидка справа. Але це інвестиції в майбутнє міста, які до того ж окупаються, економлячи кошти міського бюджету, а також час і гроші киян. Вже нинішньої весни місто відчуло вигоди ремонту бульвару Лесі Українки, проспекту Бажана, багатьох інших доріг з капремонтом. У ямковому ремонті на цих дорогах немає необхідності, а це сотні тисяч зекономлених бюджетних коштів», - сказав Євген Водовозов, додавши, що ці кошти будуть пущені на ремонт інших київських вулиць.

За словами керівника департаменту, голова КМДА Олександр Попов постійно акцентує, що капітальний ремонт доріг - обов'язкова умова для того, щоб Київ став містом, дійсно комфортним для проживання. «Голова КМДА поставив чітке завдання: пріоритет сьогодні - капітальний ремонт доріг. Безумовно, поточний ремонт здійснювався і здійснюватиметься. Але відсоток зносу доріг у Києві на сьогодні такий, що з кожним роком такий ремонт буде вимагати все більше і більше коштів. Це порочне коло, з якого необхідно виходити, і ми це робимо», - сказав Водовозов.

Він нагадав, що в поточному році буде розпочато ремонт проспекту Перемоги - ключової транспортної артерії Києва. Як зазначив Водовозов, після закінчення капремонту проспекту «необхідність в дорогому поточному ремонті відпаде на десятки років вперед. А це вже мільйони зекономлених бюджетних коштів».


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

127