Тепер фермери, власники селянських господарств і члени сільгоспкооперативів зможуть отримувати від держави дотацію за здану на м'ясопереробні підприємства худобу. Такий новий напрям державної підтримки селян сприятиме збільшенню надходження м'яса на переробку. Крім того, це забезпечить надходження додаткових коштів до господарства селян, повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«У 2012 році господарствами населення здано на забій 45% худоби та птиці в живій вазі. При цьому на переробні підприємства від цього обсягу надійшло тільки 48%. Саме для того, щоб збільшити продаж худоби від господарств населення на переробні підприємства, в цьому році ми починаємо виплату дотації за здачу ВРХ і свиней. Цей новий напрям державної підтримки є актуальним як у контексті розвитку кооперативного руху, так і для збільшення виробництва м'яса. Адже така дотація здійснюється паралельно з виплатою за збереження та утримання молодняка ВРХ», - цитує Присяжнюка прес-служба Мінагрополітики.

За словами міністра, стимулювання прямої реалізації великовагової худоби переробним підприємствам особливо вигідне для фермерів та учасників кооперативних об'єднань. Адже це заохочує селян формувати партії худоби для здачі на переробку. Крім того, така форма підтримки сприятиме організації замкненого циклу виробництва в тваринництві шляхом розвитку кооперації.

«Держава розробила необхідні умови для отримання цієї дотації. По-перше, худоба повинна обов'язково бути ідентифікована спеціалістом ветеринарної медицини, що посилить контроль за якістю та безпекою м'яса. По-друге, оформлення та видача необхідних документів є безкоштовними. І по-третє, не потрібно збирати багато папірців - перелік необхідних документів максимально скорочений», - додав Присяжнюк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

220