Польські прикордонники за порушення правил перебування в Польщі у вихідні дні затримали шістьох громадян України.

Як повідомили в прес-службі Прикордонної служби Польщі, українців затримали працівники Судетського відділу, які відповідають за контроль прикордонної території з Чехією.

Чотирьох громадян України - двох чоловіків і двох жінок - затримали на ринку в місті Любінь, повідомляє «УНІАН».

«Згідно з наданими документами, українці повинні були співпрацювати з фірмою в Лодзі (в центральній частині Польщі), а насправді приїжджали на ринок, щоб купувати одяг і техніку», - йдеться в повідомленні.

Ще дві українки були затримані в населених пунктах Кудова-Здруй і Якушіце.
Одна із громадянок України мала прострочену візу, а інша працювала замість Польщі в Чехії.

Прикордонники, відповідно до законодавства, анулювали всім українцям видані візи і зобов'язали добровільно покинути територію Польщі.

Нагадаємо, польські прикордонники з початку 2013 року виявили десятки громадян України, які перебували у Польщі без необхідних документів або неправомірно використовував видані візи.

У 2012 році польські прикордонники за порушення правил перебування в Польщі затримали близько 1,4 тис. українців, що на 200 осіб більше, ніж у 2011 році. У той же час, з урахуванням кількості віз, які отримують громадяни України, кількість зафіксованих порушень мінімальна: торік Польща видала українським громадянам понад 640 тисяч віз.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

300