З початку 2013 року до парламенту надійшла 151 заява від колишніх депутатів з проханням про виплату матеріальної допомоги, з них 109 - від депутатів останнього скликання. Про це пише «КП в Україні».

«Ціна питання - близько 2,5 мільйона гривень на рік», - пише видання.

Відповідно до закону «Про статус народного депутата», колишні народні обранці отримують виплати протягом року в розмірі місячної зарплати, близько 14-17 тисяч гривень, до тих пір поки не влаштуються на нову роботу.

У разі якщо для працевлаштування потрібна перекваліфікація, то з держскарбниці на потреби колишнього депутата йде по 14 тисяч гривень щомісяця протягом двох років. Якщо ж з новою роботою у екс-законодавця не складається, то після закінчення року йому виплачується 50% колишньої зарплати (близько 7 тисяч гривень).

Крім того, проблеми з працевлаштуванням у політиків не повинно виникнути. Адже їм і членам їхніх сімей надається право першого місця роботи, пише видання.

Також екс-нардепи мають право лікуватися у «Феофанії» і відпочивати у відомчих санаторіях. Крім того, їм надається службовий автомобіль - не більше десяти годин на місяць за рахунок держбюджету.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

267