Міністерство фінансів США ввело нові санкції проти північнокорейського зовнішньоторговельного банку за підтримку програми зі створення зброї масового знищення.

Про це заявив учора радник президента США Барака Обами з питань національної безпеки Том Донілон, повідомляє Reuters.

«Сполучені Штати ніколи не визнають Північну Корею ядерною державою. Ми не будемо стояти осторонь, поки Пхеньян розробляє ракети з ядерними боєголовками, метою яких можуть стати США», - заявив Донілон.

Він підкреслив, що Вашингтон готовий вести переговори з КНДР після того, як Пхеньян зможе вжити суттєвих заходів щодо виконання своїх міжнародних зобов'язань.

Влада США також зажадала від Китаю враховувати загрозу, яку Північна Корея представляє своїм сусідам, при фінансових взаємовідносинах з Пхеньяном. КНР є основним торговим партнером КНДР, що знаходиться в умовах міжнародної політичної та економічної ізоляції.

7 березня рішення про введення нових санкцій проти північнокорейських банків ухвалила Рада безпеки ООН. Постановою Ради безпеки ООН були розширені «чорні списки» людей і компаній, які нібито причетні до ядерної програми, а також дозволено блокування фінансових операцій банків КНДР. Ці заходи були вжиті після ядерних випробувань, які Пхеньян провів у лютому 2013 року.

Як повідомляв ForUm, держави Європейського союзу також схвалили посилення санкцій проти КНДР після проведених у країні ядерних випробувань. Зокрема, нові заходи забороняють Північній Кореї вести торгівлю державними облігаціями, золотом, дорогоцінними металами та діамантами

Нагадаємо, КНДР оголосила про успішно проведене ядерне випробування.Чтобы сделать перевод, перетащите сюда файл или ссылку на веб-страницу.

Чтобы сделать перевод, перетащите сюда ссылку на веб-страницу.

Файлы в этом формате не поддерживаются.

Ссылки такого типа не поддерживаются.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

579