Українська журналістка Анхар Кочнєва, яка втекла із сирійського полону, залишається в Сирії і не має наміру виїжджати ні в Україну, ні в Росію. Про це «Lifenews» заявила її подруга Дарина Мітіна.

За її словами, Кочнєва «і надалі викриватиме бандитів і Захід, який їх фінансує».

Мітіна також зазначила, що Кочнєва завжди позиціонувала себе як фріланс-журналіст і працювала з багатьма виданнями на замовлення.

«Я думаю, зараз на Анхар просто посипляться різні пропозиції. Я не знаю, що вона вибере. Але в першу чергу їй необхідно відпочити від усього пережитого», - сказала Мітіна.

Також вона поділилася подробицями втечі журналістки з полону бойовиків.

«Поки відомо, що вона скористалася плутаниною і сама втекла. Йшла кілометрів 15 по горах, перш ніж її вивели на блокпост і вона змогла дістатися до військових. Вони дали їй супровід, і вже в цілковитій безпеці вона дісталася до Дамаска», - повідомила Мітіна.

Як повідомляв ForUm, громадянка України Анхар Кочнєва, викрадена бойовиками сирійської опозиції в жовтні минулого року, втекла від викрадачів і в даний час знаходиться в безпеці.

Кочнєва приїхала до Сирії після початку збройного конфлікту, працювала позаштатним кореспондентом, супроводжувала українських журналістів, які приїжджали до Сирії, співпрацювала з низкою російських ЗМІ.

Вона була викрадена у жовтні 2012 року. На початку листопада на її сторінці в соціальній мережі Facebook було викладено її відеозвернення з проханням виконати умови викрадачів, які вимагали за звільнення викуп і погрожували стратити заручницю, якщо не отримають гроші.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

610