Державна реєстрація іноземних інвестицій та її анулювання в Україні здійснюються в семиденний строк з дня подання іноземним інвестором документів.

Про це сказано в постанові Кабінету Міністрів №139 від 6 березня 2013 р., якою затверджено новий порядок держреєстрації (перереєстрації) іноземних інвестицій.

Згідно з документом, щоб здійснити процедуру, інвестор-заявник подає органу держреєстрації пакет необхідних документів. Орган держреєстрації протягом семи днів розглядає подані документи і приймає рішення про реєстрацію іноземних інвестицій або про відмову в їх реєстрації.

Іноземні інвестиції вважаються зареєстрованими, коли орган держреєстрації присвоює реєстраційний номер інформаційного повідомлення, а в журнал обліку вноситься відповідний запис. Перший примірник інформаційного повідомлення повертається заявникові як підтвердження факту держреєстрації іноземних інвестицій, другий - направляється в Мінекономрозвитку, третій - залишається у відповідному органі держреєстрації (Радміні Криму, облдержадміністрації, Київській та Севастопольській міськдержадміністрації).

Державна реєстрація іноземних інвестицій діє протягом всього періоду використання інвестицій. Якщо відбулася зміна власника, то здійснюється перереєстрація таких інвестицій, для чого скасовується попередня реєстрація і вживаються заходи щодо нової, пише «РБК».

У разі вилучення (репатріації) іноземних інвестицій держреєстрація підлягає анулюванню. Для цього заявник подає органу держреєстрації письмове повідомлення про вилучення (репатріацію) іноземних інвестицій, інформаційне повідомлення про проведену держреєстрацію іноземних інвестицій та довідку територіального органу Міністерства доходів і зборів про сплачені іноземним інвестором в Україні податки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

231