В Україні існує проблема хронічного недофінансування судової системи. Про це заявив голова Верховного суду України Петро Пилипчук, виступаючи на урочистому засіданні з нагоди 90-річчя утворення ВСУ.

«Ця проблема переходить з року в рік. Хронічне недофінансування судової системи, на жаль, стало для нас звичним явищем, а злочини відносно життя і здоров'я суддів стають все більш зухвалими», - сказав голова ВСУ.
 
 
За словами Пилипчука, на сьогоднішній день стан забезпечення безпеки суддів залишається незадовільним.

«Механізми захисту суддів від протиправних посягань є неефективними, що іноді призводить до незворотних наслідків, зокрема до вбивства суддів. Останнім часом почастішали випадки зазіхань на життя і здоров'я суддів, що змусило органи державної влади та суддівського самоврядування вжити низку заходів, спрямованих на забезпечення безпеки суддів», - зазначив він.

Голова ВСУ підкреслив, що забезпечення незалежного функціонування органів судової влади на визначених Конституцією України засадах є обов'язковою умовою належного захисту конституційних прав і свобод людини і громадянина, розвитку демократичного суспільства, побудови правової держави.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович привітав суддів і працівників апарату Верховного суду України з 90-ю річницею з дня утворення ВСУ.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

998